İstatistik Danışma Birimi Semineri

Üniversitemiz Araştırmaları Geliştirme ve Koordinasyon Kurulu (ARGEK) ve İstatistik Danışma Birimi işbirliğiyle, araştırma kültürünü geliştirmek adına periyodik olarak seminer ve atölyeler düzenlenmesi plânlanmaktadır. Program kapsamında gerçekleştirilmesi plânlanan ilk eğitimin konusu: “Sağlık Bilimlerinde Veri Plânlaması ve Yönetiminde Sıkça Yapılan Hatalar ve Uygun Yaklaşımlar” olarak belirlenmiştir. Katılımlarınızı saygılarımızla arz ederiz.

Seminer hakkında bilgiler:

Doğru veri plânlaması ve yönetimi, çalışmanın kalitesini büyük ölçüde artıran önemli bir unsurdur. Analiz aşamasında karşılaşılan sorunların büyük bir kaynağı, hatalı kurgulanan veri setinden kaynaklanmaktadır. Bu seminerin hedefi, Sağlık Bilimleri alanında akademik çalışmalar yapan araştırmacılara, plânlama evresinden analiz evresine kadar olan sürecin tüm aşamalarında araştırmanın kalitesini artıracak rehberlik sağlamaktır.

Bu seminerde katılımcılar, aşağıdaki sorulara yanıt bulabilecektir:

–          Araştırmanın plânlama aşamasında karşılaşılabilecek problemler ve çözüm yolları nelerdir?
–          Veri toplamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekir?
–          Excel veya SPSS kullanılarak yapılacak veri girişinde kritik noktalar nelerdir?
–          Veri, hangi yöntemlerle analize uygun hale getirilir?(Hatalı verilerin tespit edilmesi, veri dönüşümleri yapılması)
–          Kısaca, analiz aşamasından önce oluşabilecek hatalar nasıl öngörülebilir?

Katılım için formu doldurunuz: https://goo.gl/forms/Ip93LeyftdrFMvU23

İletişim: idb@akdeniz.edu.tr

Telefon: 02422274400 Dahili:3036-3037

Tarih:   10 Ocak 2018-Çarşamba
Saat:     17:00-19:00
Yer:       Enstitüler Binası B Blok 3. Katta yer alan Konferans Salonu
Eğitici:  Dr. Deniz Özel Erkan

Not:      Seminere bilgisayar getirilmesi zorunlu değildir. Seminere tüm araştırmacılar davetlidir. Ancak seminerin içeriğindeki örnekler sağlık alanından seçilmiştir.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK DANIŞMA BİRİMİ