Prof. Dr. Kenan TURGUT ile Dr. Begüm KAPLAN’ın TÜBİTAK-SANTEZ Projesi Kapsamında Islah Etmiş Oldukları Şeker Otu (Stevia rebaudiana) Çeşit Adayına Türkiye’de İlk Defa Üretim İzni Verilmiştir.

Prof. Dr. Kenan TURGUT ile Dr. Begüm KAPLAN’ın TÜBİTAK-SANTEZ Projesi kapsamında (Akdeniz Üniversitesi – Grow Fide A.Ş.) ıslah etmiş oldukları 3 adet Şeker Otu (Stevia rebaudiana) çeşit adayına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk defa üretim izni verilmiştir. Böylece, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde 2011 yılından beri yürütülen araştırmalar sonucu Türkiye tarımına kazandırılan Şeker Otu bitkisinin tarımının yaygınlaşması açısından önemli bir adım atılmıştır.

ZİRAAT FAKÜLTESİ