Prof. Dr. Tomris Özben COST Action Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tomris Özben, TÜBİTAK ve European Cooperation in Science and Technology, Brüksel, Belçika (COST) tarafından desteklenen 4 yıl süreli yeni bir COST aksiyonuna (COST Action CA16112) 23 Kasım 2017 tarihinde Yönetim Komitesi Üyesi (Management Committee Member) olarak atanmıştır. Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu olan COST, Avrupa çapında alanlarında uzman bilim insanlarını çalıştıkları alan özelindeki bilimsel ağlarda bir araya getirmeyi ve bu sayede ulusal projelerini sürdüren bilim insanlarını uluslararası alana taşımayı amaçlayan bir kuruluştur. Türkiye COST’un kurucu üyeleri arasında yer almaktadır. Bilim ve teknoloji alanlarında Türkiye’nin uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil edilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından 3. defa görevlendirilen Prof. Dr. Tomris Özben, bu aksiyon öncesi  her biri 4 yıl süreli olan ve tamamlanan iki COST aksiyonunda daha (COST Action CM0603) ve (COST Action CM1201) Yönetim Komitesi Üyesi ve Ülke Temsilcisi olarak görev yapmıştır.

TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI